【新作】180㎡单身女孩的江景大平层,设计超有范儿 | 吴佳

x
用微信扫描二维码
分享至好友和朋友圈

  

  闫宅位于广州江边平层,在这里我们可以一览珠江全景。屋主是一位单身时尚女白领,对生活有自己独特的方式。作为精致的新时代独立女性,她的心中怀有浪漫的幻想,却不随波逐流,喜欢与世界温柔地对话,宅在家里是她最享受的状态。

  Yan house is located on the flat floor beside the river in guangzhou, where we can have a panoramic view of the pearl river. The owner of the house is a single female white-collar fashion, have their own unique way of life. As a delicate independent woman in the new era, she has a romantic fantasy in her heart, but does not follow the trend. She likes to have a gentle conversation with the world, and stays at home is her most enjoyable state.

  

  设计师通过朋友接触到屋主时已经装修至木工完工,由于之前的拖拉,屋主也不清楚自己具体想要的感觉,加上材料的脏乱,屋主萌生新的想法,打掉现有格局重新设计装修,屋主说:“我想拥有大大的落地窗、足够的收纳空间、简洁舒适,当阳光洒下来也是如此的惬意”。

  Designer by friend contact to homeowners have to decorate the woodworking completed, due to the drag before, homeowners also don't know their specific want to feeling, plus material mess, house advocate initiation of new ideas, abort the existing pattern redesigned decorate, the owner said, "I want to receive a large French window, enough space, concise and comfortable, when the sun shining down so comfortable".

  原始平面图

  

  本案的原始户型为三房,原设计师在格局上没有进行改变,主人房的门改至阳台处,现设计师将设计的重点集中在了大大的落地窗、足够的收纳空间、简洁舒适几个关键点上,包括客厅餐厅、主卧衣帽间的配比、也成为了本案调整的关键点。

  In the case of the original model for the three rooms, for the original designer on pattern did not change master room door to the balcony, designed designers will focus on the big French window, to receive enough space, concise and comfortable on a few key points, including the sitting room dining-room, ratio of the master bedroom cloakroom, became the key point adjustment to the case.

  平面布置图

  

  改造后的户型图,将客厅连接主人房的墙体全部拆除,然后再进行空间划分,合理增加客厅电视隐藏柜,以及浴缸,打掉了客厅的阳台形成了大大的落地窗,因为一个人屋主希望能在公共区办公,西厨,聚会等功能,设计师设计了一个多功能岛台,满足了屋主的诉求。

  Modified model diagram, connect the sitting room the wall body of master room all removed, and then divides the space reasonable increase the sitting room TV hiding ark, and bath crock, out to form the big French window of the sitting room balcony, because homeowners hope can one office in a public area, west kitchen, party, and other functions, stylist designed a multi-function island Taiwan, meet the demands of the owner.

  入户

  

  入户正对客餐厅,用黑色铁制廊栅做玄关,在半遮半掩的同时增加装饰效果,黑色铁制廊栅做成了推拉门的形式,看上去是推拉门,实际是固定的屏风。没有复杂的装饰和色彩,简洁清新而又时尚感十足。设计师通过材质的选用,空间功能的切割与细腻入微的美学来营造休闲的居家环境。

  Door is opposite guest dining-room, make corridor grid to do porch with black iron, in half cover half cover while increasing adornment effect, black iron makes corridor grid make it the form of sliding door, it looks like sliding door, it is fixed screen actually. Without complicated decoration and color, it is simple, fresh and fashionable. Designers through the selection of materials, spatial function of cutting and delicate aesthetics to create a casual home environment.

  客厅

  客厅的落地窗承接了阳光的洗礼,以“白灰木”的全屋搭色,让客厅空间看起来宽敞明亮之余,更添宁静雅致的休憩氛围,结束一天的繁忙工作后回到家里,情绪也随之被安抚舒展。

  The floor-to-ceiling Windows of the living room receive the baptism of sunshine. With the "White, ash and wood" color of the whole house, the living room space looks spacious and bright, adding a quiet and elegant rest environment.

  

  客厅采用无主灯设计,利用点状光源+线型灯带来照明;一方面,让光线分布更加均匀,避免了使用主灯带来的金碧辉煌的效果,营造出低调内敛的空间气质;另一方面,线型灯带独具线条美感和立体感,可以带来不一样的视觉感受。

  The living room is designed without main lamp, using point-like light source + linear lamp to bring illumination; On the one hand, let the light be distributed more even, avoided to use advocate the effect that the lamp brings resplendent and magnificent, build the space temperament that gives low-key and inside collect; On the other hand, linear lamp belt has line aesthetic feeling and stereo feeling alone, can bring different vision to experience.

  

  打掉了出客厅阳台的推拉门,整个把阳台归纳到了客厅,满足了屋主对大落地窗的憧憬,整排的电视柜可以收纳平常零碎的物件,设计师寻找出于屋主的艺术共鸣,与自然触动的情感交流,呈现出惬意的居家氛围。

  Knocked out the sliding door of the living room balcony, the whole balcony into the living room, to meet the house owner's longing for large French Windows, the whole row of TV cabinets can receive the usual pieces, designers looking for the owner's artistic resonance, and natural touch of emotional exchange, presents a comfortable atmosphere at home.

  

  

  沙发墙面以灰蓝色墙漆为主,右侧柱子特意留白,在柱子上方开了一个2公分的小槽,镶入黑色金属条,与入户玄关处的金属廊栅相呼应,看起来整个空间很连贯,有延续性,同时增加现代感;深色布艺沙发与浅色藤椅结合,在颜色、材质上都有很大的反差,但摆放在一起却显得挺和谐。

  Sofa metope is given priority to with paint of gay-blue wall, right side column leaves white designeedly, left a small groove of 2 centimeters in column upper part, insert black metal, with the echo of photograph of the metal corridor grid that enters porch place, look whole space is very coherent, have continuity, increase contemporary feeling at the same time; Brunet cloth art sofa and light color cane chair are united in wedlock, there is very big contrast on color, material qualitative, but put together appear quite harmonious however.

  

  灰蓝墙漆与白色烤漆造型电视柜结合显得有些小调皮,但加上实木地板的纹路使之又沉稳了许多,音响是【限量色】B&O Beoplay A9。

  The union of TV ark of modelling of gray blue wall lacquer and white paint that bake appears a little mischievous, but the grain that adds real wood floor makes it composed again a lot of, acoustics is [set limit to color] B&O Beoplay A9.

  

  大片落地窗可以一览窗外的风景,墙面引入质朴天然石材,配上白色纱幔脚踏实木地板,坐在藤椅上小憩一会,翻翻身旁的杂志,生活都显得惬意起来。户外的山光水色仿佛信手捻来,可以随处而坐,随时沉浸在大自然中。

  Large floor-to-ceiling Windows can take in the scenery outside the window. Plain and natural stone materials are introduced into the walls, with white gauze curtain feet and solid wooden floor. Sitting on the rattan chair for a rest and reading the magazines beside you, life becomes comfortable. Outdoor mountains and water color as if the letter to twist, you can sit everywhere, immersed in nature at any time.

  餐厅

  

  餐厅延续了客厅的整体效果,同时又展现出自己的新意,餐桌其实是水吧与一整块胡桃木衔接而成,这块区域不仅用于就餐,平时也可以在此用电脑办公,餐桌岛台一体,是设计师设计好后找厂定制的。

  Dining-room continued the integral effect of the sitting room, show the new idea that gives oneself again at the same time, table is water and connect with a whole walnut actually and become, this area is used at repast not only, also can use computer office here at ordinary times, table island one body, it is the factory that seeks after stylist design is good to order.

  

  黑白灰系与木饰贯穿空间,MELT吊灯的灵感来自于融化的玻璃,通过镜面抛光和真空金属化,塑造成不规则的形态,如同融化的冰川内部,炽热的岩浆或者深空的图案。这是一个有机的、自然主义的照明灵感,拥有非凡的光学效果,使用在家居空间中格外吸睛。

  Black, white, grey and wood ornaments run through the space. MELT chandelier is inspired by melted glass, polished by mirror and metallized by vacuum, shaping into irregular shapes, like patterns of melting glacier interior, hot magma or deep space. This is the illume inspiration of an organic, naturalism, have special optical effect, use absorb eyeball all the more in living in a space.

  在开放式空间设计中,客厅、餐厅保持互通相连,灵活运用木色,给予空间温暖的触感,木地板的选择了偏黄的色系,扩大了空间层次感,创意的采光设计与整体空间材质和谐立体,凸显了现代与时尚。

  In the design of the open space, the living room and dining room are connected to each other, and the wood color is used flexibly to give the space a warm touch. The yellow wood floor is chosen to expand the sense of spatial layering. The creative lighting design and the overall spatial material are harmonious and three-dimensional, highlighting the modern and fashion.

  

  电视柜与墙体、主人房设计上处理成一个整体的面,主人房的房门被设计成了隐形门形式,运用了有质感的木饰面营造出不经意的“门”,进入这扇门的背后会发现别有洞天。

  The face that processing becomes a whole on design of TV ark and wall body, host room, the door of host room was designed invisible door form, used the wood that has simple sense to act the role of a face to build a casual "door", the backside that enters this door can discover a different world.

  设计师非常享受极简设计带来的纯净与雅致,力求小空间功能性最大化,定制具有“收纳功能”的整面柜体,各种杂物都拥有了最佳的容身之地。

  Stylist enjoys the purity that extremely brief design brings and refined very much, do one's best small space function is maximized, custom-made have "receive function" whole face cabinet put oneself in another's position, all sorts of sundry had optimal shelter place.

  

  

  

  电视柜右侧可进入主卧,将门与深棕色护墙板巧妙的结合在一起,给空间带来整体性的同时增加隐私性。

  Right side of TV ark can enter advocate lie, the union with door and dark brown clapboard clever together, bring integrality to the space while increasing privacy sex.

  

  书房

  

  书房整面墨绿墙+到顶开放书柜成为吸睛之笔,碟形吊灯照亮了整个房间,仿佛让人们置身于书海,在里面遨游,做着最平常的琐事,这些平凡的时刻组成生活中最温暖的部分。

  Study whole face blackish green wall + reaches the top to open bookcase to become the pen that absorbs eyeball, dish form droplight illuminated whole room, as if to let people place oneself at book sea, roam inside, doing the commonest triviality, these ordinary moment compose the warmest part in the life.

  主人房

  

  卧室风格延续客厅的现代极简风,低调柔和的配色,减少过多的室内包装设计让空间打造更加舒适简洁的卧室环境,色调以灰色为主,放松身体每一处神经,时间在这里变得缓慢,给予她适合独处思考的私密空间。专注于此刻的宁静,花点时间与自己对话,为她带来更多的领悟与期许。

  Bedroom style continues the contemporary and extremely simple wind of the sitting room, low-key and downy match colors, reduce too much interior packaging design to make a more comfortable and concise bedroom environment, tonal give priority to with gray, loosen body every nerve, time becomes slow here, give her the illicit close space that suits alone to think. Focus on the peace of the moment and take the time to talk to yourself to bring her more insight and expectations.

  

  深灰色软包背景墙使空间柔软了许多,实木床头柜配上精致的金色小吊灯Seeddesign打破了空间的沉闷。整个空间简洁大气,单纯不繁琐,营造出宁静、优雅的睡眠空间。

  The dark gray background wall makes the space much softer,Seeddesign, a delicate gold chandelier on a solid wood bedside table, breaks the silence of the space. The whole space is simple atmosphere, simple and not fussy, to create a quiet, elegant sleep space.

  

  衣帽间

  

  步入式衣帽间是木工师傅现场定制的,左右两侧为叠衣区,下方为多个抽屉可收纳袜子领结等小件衣物,分类明确,满足屋主对收纳的要求。

  Walk-in cloakroom is customized by the carpentry master on the spot. The left and right sides are the folding area, and the lower part is a number of drawers that can store socks, neckties and other small clothes. The classification is clear to meet the requirements of the owner of the house for storage.

  

  卫生间

  

  设计师延续了整个空间的配色方案,原木色搭配白色与黑色,避免造型卫生间的压抑感,这里通透明亮,清爽且美好。

  Stylist continued the match colors scheme of whole space, white of original wood color collocation and black, avoid the depressive feeling of modelling toilet, appear here bright, relaxed and beautiful.

  

  

  效果图

  

  

  本案整个空间运用多种造型堆叠空间层次,凸显纯粹而定静的本质,空间结构以线面的连贯保持空间的连续,让屋主体会空间的沉稳与内敛。

  The whole space of this case USES a variety of modeling stacked space layers, highlighting the essence of pure and quiet, space structure with coherent line and surface to maintain the continuity of the space, so that the main house space will be composed and introvert.

  

  

  轴测图

  

  

  

  手绘图

  

  

  项目简介

  项目设计:吴佳

  项目位置:广东广州

  项目面积:180㎡

  摄影版权:RICCI空间摄影

  主要品牌:科定木皮、威兹帕克木地板、北欧风情、MELT

  设计师简介

  

  吴佳 Eric

  南京家居平台特邀设计师

  毕业于广西大学艺术设计专业

  高级室内建筑师

  庐山西海(国际)艺术学院特聘教师

  中国手绘力量成员

  设计理念

  设计是一种追求完美的生活态度

  设计是一种追求品味的生活概念

  获奖经历

  2016年 IADA 国际艺术设计大赛-互艺奖优秀奖

  2017年中国手绘行业大奖-国绘奖职业组优秀奖

  2018年华夏杯室内设计师大赛室内实景类银奖

  2018年CIID第十五届中国手绘设计铜奖

  

  

  度假式住宅 | 生活可以是旅行的加长版

  

  235㎡四口之家,羡煞旁人的温馨 | 沈烤华

  
姜湘岳 | 设计是一个与自己对话的过程

  南京家居平台 | 设计创造价值

  只做高端私宅和商业空间的设计平台

  如有任何设计需求,请联系小编和设计师进行对接

特别声明:本文为网易自媒体平台“网易号”作者上传并发布,仅代表该作者观点。网易仅提供信息发布平台。

跟贴 跟贴 2 参与 2
© 1997-2019 网易公司版权所有 About NetEase | 公司简介 | 联系方法 | 招聘信息 | 客户服务 | 隐私政策 | 广告服务 | 网站地图 | 意见反馈 | 不良信息举报

南京家居

南京家居资源整合

头像

南京家居

南京家居资源整合

657

篇文章

85

人关注

列表加载中...
请登录后再关注
x

用户登录

网易通行证/邮箱用户可以直接登录:
忘记密码